Tips


"...vi ska vara där och föra en dialog om tryggt festande, med ett icke-dömande tilltal som fortfarande är ganska ovanligt i Sverige."
(Magsinet Filter nr 62, 2018)

För att maximera upplevelsen när du besöker en fest, en klubb, ett rave, en festival, en bar, en open-air, en krog... så finns det några saker man kan tänka på, lite tips. Både när det gäller alkohol, sex eller narkotika. I Sverige har vi länge kommunicerat budskap som "kör inte bil när du är full" eller "Drick varannan vatten" eller "använd kondom". Men samtidigt brukar vi endast kommunicera att "knark är dåligt". Det är nog dags att också börja prata om praktiska tips för säkrare bruk även av illegala droger som kokain, MDMA och ketamin. 


Club Health Sweden varken förespråkar eller fördömer bruk av narkotika. Studier pekar på att förekomsten av narkotika i nöjesmiljöer ökar. Och eftersom många unga vuxna befinner sig i dessa miljöer så vore det bra med tips för att, om möjligt, minska risken för skador.

Party-Tips
Våra vänner Safe n' Sound i Belgien har tagit fram en snygg info-kampanj som sprids i flera länder. Vi är glada att vi också får använda den i Sverige. It's about having a great party, not about getting wasted ger tips om vikten att dricka vatten, inte köra bil påverkad, använda kondom, öronpluggar mm. Kampanjen ger också några enkla tips för att minska risken för skador om man väljer att använda narkotika.