Drug-checking Sverige, en pilot

Läs detta först!


  • Club Health Sweden uppmuntrar ingen att använda illegala substanser. Det enda säkra är att inte använda narkotika alls, men om man väljer att göra det, så finns det flera sätt att minska riskerna. Att analysera en substans med sk drug-checking är ett sätt.
  • Drug-Checking Sverige är fortfarande på idé-stadiet, en pilot. Vi håller på och utvecklar tjänsten och tar tacksamt emot feedback, tips och synpunkter.
  • Ekonomisk stöd mottages tacksamt till denna pilot, kolla in här: https://www.gofundme.com/f/drugchecking-sverige

Andra har säkert funderat innan men vi började på riktigt fundera kring Drug-Checking på svenska i samband med VICE Talks för några år sedan när Club Health Sweden och VICE bjöd hit Fiona Measham, grundare av The Loop, för en föreläsning på Södra Teatern i Stockholm.

Visst, vi har en annan narkotikasituation/marknad än Storbritannien. Och visst är vår narkotikalagstiftning lite speciell. Men eftersom narkotikabruk förekommer och verkar öka i nöjesmiljöer så borde det finnas intresse för att minska riskerna även i Sverige. Efter samtal och erfarenhetsutbyte med organisationer/verksamheter i flera andra länder (ex TEDI-nätverket) och efter att lyft frågan i media (ex Verkligheten i P3 och Expressen) så är vi nu nära. 

Club Health Sweden finslipar nu de sista detaljerna med vår partner i Spanien, Energy Control, och med juridisk expertis. Vi behöver lite mer pengar. Vi behöver strukturera vår chatt, om, hur och när ska vi utfärda allmänna "varningar" och lite annat praktiskt. Men vi hoppas ni vill hjälpa oss längs vägen. Genom feedback och stöd. Snart går vi live och ni är då välkomna att med vår hjälp låta ett labb analysera substanser innan ni ev tänker använda dem. 

Så här funkar det snart:
1. Chatta med Club Health Sweden.
2. Svara på lite frågor om den substans du vill veta mer om.
3. Posta substansen till Energy Control International i Spanien.
4. ECs personal analyserar substansen i sitt labb.
5. Efter några dagar chattar vi igen och ger feedback och resultat från analysen.

Frågor och tips?
Maila hej@clubhealthsweden.se