Dags för en blogg!

Club Health Sweden är något smygande. Än finns ingen stor mega-plan eller verksamhetsstrategi eller förbundskongress eller kansli... Ändå är arbetet igång. Club Health Sweden, vårt arbete och våra frågor uppmärksammas och diskuteras. Vi diskuterar party-droger på Twitter, vi lyfter frågor om hur natten kan utvecklas med en Nattborgmästare i GP, DN och P1 och vi förmedlar party-tips till unga vuxna på Facebook. 

Det kommer såklart en hel del frågor. Hur har ni tänkt här? Hur menar ni? Hur funkar Drug-Checking i Sverige konkret? Hur bör en Nattborgmästare organiseras? Så för att öka transparensen i arbetet och informera och problematisera i dessa spännande frågor så kommer vi börja skriva lite texter här i denna blogg.

En viktig fråga för Club Health Sweden är att vi måste börja uppmärksamma "party-knark" mer i Sverige. Alltså narkotika som används i nöjesmiljöer, för att festa, på klubben, festivalen osv. I Sverige har mycket av debatten och arbetet fokuserat på cannabis och opioider. Men vi hoppas lyfta diskussionen och öka kunskapen kring kokain, MDMA, ketamin osv. Och de senaste veckorna har faktiskt party-knark uppmärksammats i media. Det har varit varningar för MDMA, "lyx-knark" göder gängkriminalitet och kartläggningar av klubb-besökares drogvanor. Så för att kommentera och uppmärksamma dessa nyheter så kommer vi skriva lite texter här i denna blogg.

Då sätter vi igång.
Vill du bidra med en text om party, droger, natten, kultur, harm-reduction eller någon annat spännande så maila hej@clubhealthsweden.se.

/nicklas kartengren